Târgul și ședința Consiliului Euroregiunii „Dunărea de Jos” la Galați


Timp de 3 zile, 28-30 martie, oraşul Galaţi a fost centrul Euroregiunii Dunărea de Jos la care au participat oficialităţi din cele trei state membre: România, Republica Moldova şi Ucraina.

Astăzi, 30 martie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii a fost deschis “Târgul Euroregiunii” în care fiecare dintre delegaţiile membre ale asociaţiei  au prezentat publicului larg produsele proprii.  Astfel, vizitatorii au avut posibilitatea sa cunoască mai bine obiceiurile şi tradiţiile fiecarei regiuni în parte, şi să guste din vinurile selecte şi pâinea proaspătă de pe vatră.

Domnul Eugen Chebac - Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi

Tot astăzi, în Auditoriumul Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii, la ora 10.00 s-a desfăşurat Şedinţa  publică a Consiliului Euroregiunii Dunărea de Jos. Gazdele acestui eveniment au fost: Domnul Eugen Chebac – Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi; Domnul Cosmin Păun – Prefectul Judeţului Galaţi.

Şedinţa Consiliului Euroregiunii Dunărea de Jos

Participanţii la aceasta şedinţă au fost liderii celor mai importante autorităţi administrative judeţene, regionale sau raionale din regiunile membre ale Euroregiunii. Invitaţii speciali au fost reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, reprezentanţii Ambasadei Ucrainei şi Republicii Molodova la Bucureşti şi reprezentantul Consulatului General al României la Cahul.

În cadrul şedinţei, în prima parte a fost votată modificarea componenţei nominale a Consiliului, a Comisiilor de Specialitatea şi a Centrului de Coordonare al Euroregiunii, aceasta rămănând neschimbată.

În partea a doua, au fost prezentate raporturile de activitate pentru anul 2010 ale Comisiilor de Specialitate: Comisia de dezvoltare regională şi cooperare transfrontalieră; Comisia de dezvoltarea şi promovarea turismului transfrontalier; Comisia pentru transport, comunicaţii şi energie; Comisia pentru sănătate şi activităţi sociale; Comisia pentru educaţie, ştiinţă şi activităţi sportive; Comisia pentru activităţi culturale şi relaţii interetnice.

Deasemenea dupa prezentarea fiecarui raport, a urmat aprobarea planului de activitate a Comisiilor respective pentru anul 2011.

În cadrul şedintei Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac a spus că “principiile de bază ale Euroregiunii Dunărea de Jos vor rămâne parteneriatul şi cooperarea”.

Ion Ceka, vice-preşedintele Consiliului Raional Cahul, a evidenţiat importanţa reîntoarcerii extensiunii şi a mulţumit profesorilor pentru efortul zilnic depus de către aceştia, pentru a se deplasa la Cahul.

Lilia Russu, consilier economic în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, a susţinut că “nu trebuie să ne limităm numai la proiecte transfrontaliere, ci să aplicăm şi pentru proiecte europene”.

Euroregiunea Dunărea de Jos a fost înfiinţată la data de 14 august 1998, prin semnarea de către regiunile membre din România, Republica Moldova şi Ucraina a Acordului de Constituire a Euroregiunii Dunărea de Jos.

Activitatea Euroregiunii include 12 ani de cooperare transfrontalieră, 6 regiuni partenere, 4 milioane de locuitori din 3 ţări, numeroase activităţi comune în diverse domenii: infrastructură, protecţia mediului, dezvoltarea economico-socială, cooperarea transfrontalieră şi proiecte culturale de succes.

Articol de Handrabur Natalia

Reclame

One Response to Târgul și ședința Consiliului Euroregiunii „Dunărea de Jos” la Galați

  1. Aurelia spune:

    Va multumim pentru prezenta si va mai asteptam si la alte manifestari organizate in cadrul Euroregiunii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: